Fællesturné med Romano Suno

 

På tur med Romano Suno og De Splittergale.

Af Birgit Gammelgaard – 68 årigt medlem af De Splittergale

Vi har lige haft besøg af en ungarsk sigøjnertrup som hedder Romano Suno. Sammen lavede vi et fantastisk show med de dygtige mennesker. Vi kom hinanden ved og lavede forestillinger mange steder.

Vi startede i Cirkus Tværs, hvor vi efter vores premiere fik frokost hos Livsværkstederne i City Vest. Om aftenen lavede vi show på Ry Højskole. Jeg var så uheldig at falde ned af nogle trappetrin. En sød kvinde fra Romano Suno hjalp mig op. Heldigvis var der ikke sket noget.

Næste dag var vi i Landsbyen Sølund, hvor vi optrådte for udviklingshæmmede. Om aftenen lavede vi show på Uldum Højskole. Eleverne syntes at det var et helt fantastisk show. Jeg sang ”min” sang, Så længe himmelens blå og gjorde tegn til den kvinde fra Romano Suno, der havde hjulpet mig op da jeg faldt, og sang min kærlighed til hende. Samtidig pegede jeg på mit knæ, så vidste hun, hvad det handlede om.

De sidste dage havde vi travlt med at optræde på Aarhus Friskole og Gøglerskolen. Flere steder blev vi beværtet med ungarsk gullasch. På Gøglerskolen var der debat efter forestillingen og vi holdt en venskabsfest med Romano Suno, hvor vi sang og dansede for og sammen med hinanden. Det var fantastisk for mig at være med i forestillingerne med Romano Suno. Endnu en ny oplevelse i forbindelse med de 21 år jeg har været medlem af De Splittergale.

Alle fotos af: Søren Bresling